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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorUTRERA, MARIANA
dc.contributor.authorMORCUENDE, DAVID
dc.contributor.authorRODRIGUEZ CARPENA, JAVIER GERMAN
dc.contributor.authorESTEVEZ, MARIO
dc.creator0es_ES
dc.creator0es_ES
dc.creator200688es_ES
dc.creator0es_ES
dc.date.accessioned2019-05-29T17:29:09Z
dc.date.available2019-05-29T17:29:09Z
dc.date.issued2011-12
dc.identifierhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2011.05.017es_ES
dc.identifier.issn0309-1740es_ES
dc.identifier.urihttp://dspace.uan.mx:8080/jspui/handle/123456789/1977
dc.descriptionPrecise methodologies for the routine analysis of particular protein carbonyls are required in order to progress in this topic of increasing interest. The present paper originally describes the application of an improved method for the detection of α-aminoadipic and γ-glutamic semialdehydes in a meat system by using a derivatization procedure with p-amino-benzoic acid (ABA) followed by fluorescent high-performance liquid chromatography (HPLC). The method development comprises i) the description of a simple HPLC program which allows the efficient separation of the ABA and the key standard compounds and ii) the optimization of the procedure for the preparation of a meat sample in order to maximize the fluorescent signal for both protein carbonyls. Furthermore, the suitability of this method is evaluated by applying the technique to porcine burger patties. The present procedure enables an accurate and relatively fast analysis of both semialdehydes in meat samples in which they could play an interesting role as reliable indicators of protein oxidation.es_ES
dc.description.abstractSe requieren metodologías precisas para el análisis rutinario de carbonilos proteicos particulares para avanzar en este tema de creciente interés. El presente documento describe originalmente la aplicación de un método mejorado para la detección de semialdehídos α-aminoadípicos y γ-glutámicos en un sistema cárnico mediante el uso de un procedimiento de derivatización con ácido p-amino-benzoico (ABA) seguido de cromatografía líquida de alto rendimiento fluorescente. (HPLC). El desarrollo del método comprende i) la descripción de un programa simple de HPLC que permite la separación eficiente de ABA y los compuestos estándar clave y ii) la optimización del procedimiento para la preparación de una muestra de carne para maximizar la señal fluorescente para ambos proteínas carbonilas. Además, la idoneidad de este método se evalúa aplicando la técnica a las hamburguesas de hamburguesas porcinas. El presente procedimiento permite un análisis preciso y relativamente rápido de ambos semialdehídos en muestras de carne en el que podrían desempeñar un papel interesante como indicadores confiables de oxidación de proteínas.es_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherMeat sciencees_ES
dc.relation.uriPúblico en generales_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/cc-by-nc-saes_ES
dc.sourcehttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030917401100194Xes_ES
dc.subjectα-Aminoadipic semialdehydees_ES
dc.subjectFluorescent HPLCes_ES
dc.subjectγ-Glutamic semialdehydees_ES
dc.subjectMeat systemses_ES
dc.subjectProtein oxidationes_ES
dc.subjectsemialdehído α-aminoadípico  es_ES
dc.subjectHPLC fluorescente  es_ES
dc.subjectγ-Semialdehído glutámico  es_ES
dc.subjectSistemas de carne  es_ES
dc.subjectOxidación de proteínases_ES
dc.subject.classificationCIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA [6]es_ES
dc.titleFLUORESCENT HPLC FOR THE DETECTION OF SPECIFIC PROTEIN OXIDATION CARBONYLS–Α-AMINOADIPIC AND Γ-GLUTAMIC SEMIALDEHYDES–IN MEAT SYSTEMSes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
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